27/06/2023 Alerta KISSION TOOLGEL

Des de l’equip de Salut Pública us informem que hem rebut una alerta sobre els productes cosmètics distribuïts per l’empresa AMAZON EU, per part del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya); els productes són els següents:

Kission gel de blanchiment des dents kit, blanchiment dentaire à domicile (10 pcs)

Lots afectats:    TOTS

Els productes es comercialitzen pel distribuïdor:

La persona responsable és desconeguda.

El producte és distribuït per AMAZON EU

L'article 14 del Reglament (CE) 1223/2009 estableix que els productes cosmètics no contindran substàncies incloses a l'annex III (Llista de les substàncies que no podran contenir els productes cosmètics excepte amb les restriccions establertes). El peròxid d'hidrogen està inclòs en aquest Annex III amb el número d’ordre 12d) amb una concentració màxima del 0,1% en els productes cosmètics.

En el producte afectat, la concentració de peròxid d’hidrogen és del 7,7%, la qual cosa fa que no compleixi el Reglament (CE) 1223/2009.

Com podeu observar i a priori, l’ús dels productes no hauria de provocar efectes extremadament greus i per tant us convidem a alertar-nos però no alarmar-nos.

Què fem si ens trobem afectats?

  • No adquiriu cap unitat dels productes afectats.
  • Si disposeu d’alguna unitat dels productes afectats, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.
  • Consulteu al servei de Salut Pública de Montgat, per a més dubtes o consultes.
  • La recuperació de les unitats dels lots afectats que estiguin a disposició dels consumidors.
  • Si heu experimentat o teniu coneixement de que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS: https://sinaem.aemps.es/cosmet2VG/

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Podeu accedir al contingut d'aquesta alerta, i al d'altres que s'han difós sobre productes cosmètics, de cura personal i biocides, al següent lloc web del Departament de Salut:

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

https://medicaments.gencat.cat/ca/professionals/seguretat/alertes/alertes-de-productes-cosmetics/

Aprofito per informar-los que aquest tipus d'alertes també es publiquen al lloc web del Canal Medicaments i Farmàcia d'aquest Departament, concretament a

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

El Tècnic de Salut Pública,

Víctor Blanco Saiz

Darrera actualització: 9.07.2024 | 13:50
Darrera actualització: 9.07.2024 | 13:50