22/06/2023 Alerta ESSENCE CAMOUFLAGE+ MATT

Des de l’equip de Salut Pública us informem que hem rebut una alerta sobre els productes cosmètics distribuïts per l’empresa Future Cosmetics S.L., per part del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya); els productes són els següents:

essence CAMOUFLAGE+ MATT concealer 50 warm toast

Lots afectats:    0DBCB, 0DBCA i 0CBCA

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha detectat una contaminació per bacteris aerobis mesòfils (identificades com a Pseudomones aeruginosa).

Degut als elevats nivells de contaminació detectats, aquest producte cosmètic és susceptible de ser nociu per a la salut de grups de població vulnerables, com per exemple, persones grans o immunodeprimitdes) quan s’utilitzi segons el seu ús previst. És un producte d'aplicació a la cara, a la zona dels ulls i altres zones properes a les mucoses).

El producte no compleix l'article 3 (Seguretat) del Reglament (CE) 1223/2009.

Què fem si ens trobem afectats?

  • No adquiriu cap unitat dels productes afectats.
  • Si disposeu d’alguna unitat dels productes afectats, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.
  • Consulteu al servei de Salut Pública de Montgat, per a més dubtes o consultes.
  • La recuperació de les unitats dels lots afectats que estiguin a disposició dels consumidors.
  • Si heu experimentat o teniu coneixement de que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS: https://sinaem.aemps.es/cosmet2VG/

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Podeu accedir al contingut d'aquesta alerta, i al d'altres que s'han difós sobre productes cosmètics, de cura personal i biocides, al següent lloc web del Departament de Salut:

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

https://medicaments.gencat.cat/ca/professionals/seguretat/alertes/alertes-de-productes-cosmetics/

Aprofito per informar-los que aquest tipus d'alertes també es publiquen al lloc web del Canal Medicaments i Farmàcia d'aquest Departament, concretament a

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

El Tècnic de Salut Pública,

Víctor Blanco Saiz

Darrera actualització: 9.07.2024 | 13:55
Darrera actualització: 9.07.2024 | 13:55